Alaus darykla „Rinkuškiai“ praėjusį savaitgalį dalyvavo parodoje „Rinkis prekę lietuvišką 2023“. Tai jau penkioliktoji paroda, kurioje Lietuvos gamintojai susirenka ne tik prisistatyti, bet ir susitikti su vietinės produkcijos mylėtojais. Kiekvienais metais parodoje apdovanojami ir geriausi lietuviški gaminiai.
„Šiais metais mūsų gaminama alaus karamelė ir alaus actas pelnė aukso medalius. Didžiuojamės „Rinkuškių“ kūrėjais, kurie nesustodami stebina savo idėjomis ir nepritrūksta užsidegimo jų įgyvendinimui“, – sako įmonės „Rinkuškiai“ marketingo vadovas Eligijus Čygas.
Alaus actas – tai unikalus, nefiltruotas ir nepasterizuotas actas, išgautas iš „Rinkuškių“ šviesaus arba tamsaus alaus. Jį galima naudoti kaip įprastą actą – padažams, marinatams, salotoms, kepiniams ir pan.
Idėja iš alaus gaminti actą kilo „Rinkuškių“ alaus daryklos technologams, kurie siekė, kad neišpilstytas alaus likutis įgautų naują formą ir taptų produktu, kurį būtų galima naudoti.
Alaus karamelė daroma kaitinant „Rinkuškių“ juodąjį alų kartu su sviestu, cukrumi, gliukozės – fruktozės sirupu bei balzaminiu actu, kol jis tampa karamele. Ją galima skanauti tiesiog kaip desertą su ledais, pyragais, dėti į salotas bei padažus kaip pagardą ar padaryti glazūrą ant kepamos mėsos.
Alaus karamelė – tai unikalus restorano „Alaus kelias“ virtuvėje sukurtas gaminys. Parodos auksu įvertintų gaminių galima įsigyti „Rinkuškių“ firminėse krautuvėlėse bei kitose prekybos vietose.