Lapkričio 4 dieną duris lankytojams atvėrė atsinaujinusi „Agaro“ mėsos parduotuvė, kuri nuo šiol vadinsis mėsinė ir gastrobaras.
Nors parduotuvės remontas ir gastrobaro įrengimas užtruko ilgai, net dvejus metus, tačiau viskas įrengta taip, kaip norėta.
„Užtrukome, bet viską įrengėme taip, kaip norėjome. Be to, parduotuvei buvo reikalingi tam tikri techniniai sprendimai. Parduotuvės asortimentas bus orientuotas į įvairią kokybišką mėsą, skirtą kasdieniam vartojimui, o toje pačioje patalpoje esančiame gastrobare bus galima paragauti vietoje iškeptą steiką ar jautienos burgerį“, – sakė „Agaro“ komercijos direktorė Daina Butėnė.
Anot jos, gastrobaras įrengtas ir su tikslu papasakoti apie mėsą ir jos gaminimo būdus.
„Esame mėsos gamintojai ir mūsų misija yra ne tik parduoti, norime tam tikra prasme ir edukuoti apie mėsos vartojimą, jos gamybos būdus. Steikas iš tiesų yra greitas maistas. Kelios minutės ir kepsnys paruoštas.
Norime tą parodyti žmonėms, leisti jiems paragauti čia pat iškeptos kokybiškos mėsos, taip pat juos padrąsinti gaminti ir namie. Virtuvė bus atvira, visą kepimo procesą žmonės galės matyti. Ateityje bus galima tiesiog parduotuvėje išsirinkti norimą gaminį ir paprašyti, kad jį vietoje iškeptų. Klientas lukterėjęs galės jį suvalgyti vietoje arba išsinešti“, – pasakojo D. Butėnė.
Mėsinė gastrobaras „Agaras” įsikūrusi priešais J. Janonio aikštę Vytauto g. 5A.