Biržuose, Kilučių gatvėje, ant privataus gyvenamojo namo tvoros kabo skelbimas. Informuojama, jog čia gaminami ir parduodami naminiai Ingos koldūnai.
Idėja namuose gaminti ir pardavinėti koldūnus bei virtinukus kilo šiame name su šeima gyvenančiai Ingai Barauskienei.
„Tai sena mano svajonė. Dėl sveikatos problemų man sudėtinga įsidarbinti, tad nutariau darbo vietą susikurti pati“, – sako moteris.
Leidimą įkurti koldūninę jai davė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba. Moteris prašymą leidimui parašė šios tarnybos interneto tinklalapyje. Lankė kursus, ištyrė namuose naudojamą vandenį, specialistai apžiūrėjo ir įvertino patalpas, kur bus gaminami maisto produktai. Žodžiu, šeimininkai atliko viską, kad atitiktų reikalavimus.
I. Barauskienė sako koldūnus ir virtinukus gaminanti tik tuomet, kai gauna užsakymą. Kadangi viską daro rankomis, per dieną pagamina vos kelis kilogramus gaminių. Todėl, jos manymu, jie dar skanesni.
Norintys gaminių gali užsisakyti pagal pageidavimus – koldūnų su mėsa, varške, bulvėmis ar plaučiukais.
Moteris svarsto, ar ateityje nepradėti prekiauti ir karštais savo rankų darbo gaminiais – iš užsukančių klientų ji išgirdo tokį pageidavimą.