Turguje ir gatvės prekybose vietose pasirodė dideli ir gražūs arbūzai. Atrodytų, anokia čia naujiena, tačiau šie arbūzai nėra visai įprasti – jie išauginti Biržų rajone.
Kad arbūzai auga ir išauga Lietuvoje – jokia naujiena. Jų savo reikmėms išsiaugina ne vienas biržietis, o arbūzų specialistu galima tituluoti Drąsutį Valecką. Tačiau gauti ir paragauti lietuviško ir ekologiško arbūzo nėra taip lengva.
Šiemet progą įsigyti ir paragauti skanių lietuviškų arbūzų suteikė Vidmanto Lapienio šeima, savo ūkyje pavasarį pasodinusi 40 arbūzų daigų. Rugpjūčio viduryje kaip tik prasidėjo derliaus ėmimo metas, o biržietiški arbūzai pasirodė prekyboje.
Nors šiemet arbūzų augintojai metus vertina kaip kiek prastesnius, tačiau V. Lapienio ūkyje jie užderėjo puikiai. Matyt, jiems patiko ir tiko žemė. Didelių arbūzų vaisiai saldūs, sultingi.
„Nė vienas neatėjo ir nepasakė, kad skonis prastas. Arbūzai dideli, jų nepjaustome. Bet jei galvojate, kad viso nesuvalgysite, tai tikrai bus gera proga pasidalinti su draugu ar kaimynu. Bet, manau, paragavę sultingo, saldaus ir natūraliai užauginto sveiko vaisiaus apie dalybas nebegalvosite“, – sakė arbūzus pardavinėjanti Romana.