Birželio 4 dieną Biržuose pradėjo veikti nauja sušių ir kito japoniško maisto užkandinė „Gvidushi“.
Verslą maitinimo sektoriuje pradėjo Gvidas Macys. Iš Papilio kilęs 27 metų vyras yra baigęs virėjo mokslus ir ne vienus metus dirbo sušių šefu Panevėžyje. Įdomu, kad ten susipažino su biržiete, su kuria ir grįžo gyventi bei dirbti į Biržus.
Sušinę atidaryti užtruko tris mėnesius. Prie to prisidėjo visa šeima.
„Aš daugiau dirbau su maistu, bet dabar teko labiau pasigilinti ir įvairią dokumentaciją. O visus remonto darbus darėme patys su drauge ir labai prisidėjo visa šeima. Lauke esanti terasa ir baldai – tėčio rankų darbo. Patį meniu sudariau aš, tačiau vizualizaciją padarė sesė“, – sakė G. Macys.
Meniu – net septynių rūšių dabar populiarių karštų sušių, o dar daugiau – įvairių kitų skonių. Kaip ir įprastinėse didmiesčių sušinėse, čia bus galima paskanauti tempūroje apkepintų krevečių, koldūnų, traškios vištienos. Salotų mėgėjams yra siūlomi dubenėliai su lašiša, tunu arba krevetėmis.
Sušinė įsikūrusi V. Kudirkos gatvėje priešais „Atžalyno“ pagrindinę mokyklą. Pavalgyti bus galima vietoje arba patiekalus išsinešti. Sušinės viduje klientams yra įrengta keletas staliukų, o dar daugiau jų – lauke. Užkandinė dirbs trečiadieniais – sekmadieniais.