Internetas ir socialiniai tinklai taip apraizgė pasaulį, kad sužinome įvairiausių smagių dalykų, apie kuriuos ir į galvą santūriam lietuviui neateitų.
Tarkime, švedai sugalvojo vaflių dieną, kuri kovo 25 dieną jau minima kaip tarptautinė. Manoma, kad vafliai Švedijoje pradėti kepti 1600 m. Jie buvo valgomi su uogiene ir vaisiais. Sunku net įsivaizduoti, kad lietuvis valstietis XVII amžiuje būtų ragavęs kažką panašaus, įskaitant ir uogienę. Prabėgo vos trys amžiai, ir mes apsilaižydami kertame ir švediškus, ir belgiškus vaflius su įvairiausiais pagardais, nesusimąstydami, kas juos sugalvojo.
Tarptautinė vaflių diena išpopuliarėjo socialiniuose tinkluose, kur žmonės dalijasi savo receptais ir nuotraukomis.

Biržuose veikianti „Amplua waffle“ kavinė nusprendė paminėti šią smagią dieną drauge su miestelėnais ir priminti, kad tokių gardėsių galima paragauti ir mūsų mieste.
Antradienio rytą, pasipuošę dailiomis kepurėmis ir prijuostėmis, prisikrovę padėklą ką tik iškeptų vaflių, kavinės darbuotojos Vytauto gatvėje vaišino šaligatviais skubančius praeivius, vaflių siūlė prie pėsčiųjų perėjos stabtelėjusių automobilių vairuotojams, aplankė kaimynystėje įsikūrusias parduotuves ar verslo įmones.
Sumanymas taip paminėti šią dieną kilo kavinės savininkei Giedrei, jai talkino vyras Darius ir kiti kavinės darbuotojai.
Galima smagiai pafantazuoti, kaip tokia puikią iniciatyvą galėtų palaikyti ir kiti. Būtų gražu, jei panašias šventes paminėtų ir netoliese veikianti „Vynoteka“. Pavyzdžiui, gegužės 4 dieną minima pasaulinė „Sauvignon Blanc“ vynuogių diena. Jei ta proga „Vynoteka“ pasidalintų su praeiviais iš šios vynuogės pagamintu produktu, gatvėje neabejotinai kiltų spūstis.
