Praėjusį savaitgalį Kauno „Žalgirio“ arenoje vyko 16-oji Lietuvos gamintojų paroda „Rinkis prekę lietuvišką 2024“. Didžiausioje šalies arenoje pirkėjų ir parodos lankytojų laukė net 255 gamintojai iš visos Lietuvos.
Tradiciškai pirmąją parodos dieną pradėjo iškilminga geriausių metų gaminių – parodos medalių įteikimo ceremonija. Šiais metais į medalius pretendavo net 113 Lietuvos gamintojų keliose kategorijose – lengvosios pramonės, maisto ir gėrimų, kosmetikos ir buitinės pramonės bei kitų gaminių. Apdovanojimuose skambėjo ir Čygo-Kalkio TŪB RINKUŠKIAI, jau antrus metus iš eilės dalyvaujančioje parodoje, vardas.
„Džiaugiamės, kad net du mūsų gaminami produktai buvo įvertinti medaliais“, – teigia įmonės atstovas Eligijus Čygas.
Aukso medalį pelnė iš „Rinkuškių“ alaus, vynuogių nektaro, alaus acto ir kitų ingredientų sukurtas kreminis pagardas „Alszamikas“. Jis puikiai tinka salotų, mėsos ar žuvies patiekalų paskaninimui.
„Italai Modenos regione išrado balzamiką, o biržiečiai „Rinkuškiuose“ sukūrė alszamiką“, – sako E. Čygas.
Sidabro medaliu įvertintas ir dar vienas „Rinkuškiuose“ sukurtas produktas – alaus distiliatas „Birzenburg Heritage Distillate“. Tai stiprusis alkoholinis gėrimas, išgautas siekiant suteikti alui antrą gyvenimą. Kruopščiai atrinkti bei tarpusavyje suderinti 4000 litrų alaus, kurie liko neišpilstyti į butelius, surenkami iš darykloje esančių talpyklų, tuomet iškeliauja į distileriją ir vėl pas mus grįžta vos 350 litrų skaidriu, sustiprėjusiu pavidalu.
„Esame dėkingi mūsų aludariams ir restorano „Alaus kelias“ virtuvės meistrams, nuolatos kuriantiems naujus, tvarius bei savo plačiu požiūriu į alų stebinančius produktus“, – sako įmonės atstovas E. Čygas.