Šią savaitę Biržų technologijų ir verslo mokymo centre vyko praktiniai mokymai „Italijos virtuvės skonių paletė“.
Mokymus vedė ekspertai iš Italijos – Mindaugas Lučka ir restorano šefas Giovani Di Trani.
Pirmą dieną mokymuose dalyvavo centro mokinukai. Jie nuo 9 ryto iki 15 valandos mokėsi gaminti 10 rūšių itališkų picų, makaronų ir desertą.
Pasak centro direktoriaus Dainiaus Korsako, nors vaikai skundėsi, jog pavargo, bet pačių pagamintų produktų degustacija labai patiko…
Kitą dieną italai šefai maisto gamybos technologijų mokė Biržuose veikiančių restoranų ir maitinimo įstaigų virėjus. Pasak centro vadovų, norinčių dalyvauti mokymuose buvo daugiau, nei buvo galima mokyklos virtuvėje priimti.
Biržiečiai virėjai mokėsi sudėtingesnių itališkų patiekalų iš mėsos bei ruošė desertus.
Svečiams iš Italijos labai patiko Biržai – ramus ir žalias miestelis.Taip pat gyrė skanų ir sąlyginai nebrangų elnienos kepsnį Sodeliškių dvaro sodyboje.